Hřebenatky s čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 744 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 52.8 mg
 - Draslík 630.1 mg
 - Vláknina 2897.5 mg
 - Vitamín A 2897.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku očistíme, rozebereme na listy, omyjeme je a osušíme. Špičkou nože hřebenatky otevřeme a vyřízneme z mušlí bílou i červenou část. Propláchneme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Do mísy dáme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého černého pepře. Pomalu přimícháme 3 lžíce oleje a vymícháme hladkou zálivku.
 - 
                                2
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej, poklademe lístky čekanky a po obou stranách osmažíme. Scedíme a rozložíme na servírovací mísu. Do stejné pánve dáme hřebenatky, sůl, pepř a asi 2 minuty hřebenatky smažíme, aby mírně zezlátly. Potom je vyjmeme a urovnáme do středu mísy na čekankové listy. Teplé listy čekanky a hřebenatky přelijeme zálivkou a vše lehce promícháme. Hotový pokrm posypeme pokrájenou pažitkou a podáváme.