Krevety se zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 20 ml Ocet vinný
 - 40 ml Víno bílé
 - 100 ml Vývar rybí
 - 130 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Nové koření celé
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Petržel - nať
 - 24 ks Krevety tygří - loupané
 - 10 ks Mandle
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5968 kcal
 - Sacharidy 243 g
 - Tuky 276 g
 - Sodík 4646 mg
 - Bílkoviny 1435 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 6300 mg
 - Draslík 1992.2 mg
 - Vláknina 65609.6 mg
 - Vitamín A 65609.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 65.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.
 - 
                                2
Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.
 - 
                                3
Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.
 - 
                                4
Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.
 - 
                                5
Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.