Smažené krevety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 562 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 140.1 mg
 - Draslík 37.3 mg
 - Vláknina 1260 mg
 - Vitamín A 1260 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety očistíme, nůžkami jim po obou stranách rozstřihneme krunýře až ke špičce ocásku a odstraníme z nich černé střívko. Omyjeme dostatečným množstvím studené vody a scedíme. Ponoříme do bílého vína, necháme 10 minut marinovat a znovu scedíme. V míse rozšleháme vejce. Rychle obalíme osušené krevety v mouce a ve vajíčku.
 - 
                                2
Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi na smažení potřebné množství arašídového oleje. Obalené krevety v něm v několika várkách osmažíme. Hotové děrovanou lžící vytahujeme a poklademe na savý kuchyňský papír, aby okapaly. Osolíme a rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.