Ravioli s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 50 g Šalotka
  • 100 g Mangold
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 178.3 mg
  • Draslík 302.3 mg
  • Vláknina 2645 mg
  • Vitamín A 2645 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme krevety, odstraníme střívka a maso nasekáme. Očistíme lístky mangoldu a nasekáme. Oloupeme šalotku a česnek a najemno nasekáme.

  • 2

    V pánvi osmažíme na oleji šalotku a česnek. Přidáme pokrájené krevety a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme nasekaný mangold, vše promícháme a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Vyhodíme česnek, stáhněte pánev ze sporáku, obsah vyklopíme do mísy a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, sůl a pepř a vše dobře promícháme.

  • 3

    Válečkem rozválíme vždy trochu těsta a vykrajujeme z něj pruhy o délce asi 8 cm. Doprostřed klademe ve vzdálenosti 4 cm od sebe malé kopečky náplně. Vidličkou rozmícháme bílek a potřeme jím okraje. Pruhy pokrájíme a jednotlivé kousky těsta přehněte a prstem stiskneme okraje. Potom ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

  • 4

    Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lístky bazalky a snítku petrželky a po špetce soli a pepře. Scezené ravioli přelijeme horkým máslem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu