Rýžový salát se slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1320 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 1186.2 mg
 - Vláknina 8642.5 mg
 - Vitamín A 8642.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 100.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme česnek a podrtíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Nasekáme papričku. Odrhneme slávky a dobře omyjeme. Scedíme, vhodíme do pánve, přilijeme bílé víno, přidáme česnek, nasekanou petrželku, olej a necháme pod pokličkou na středním plameni za občasného zatřesení pánví otevřít.
 - 
                                2
Pánev stáhneme z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a slávky, které se neotevřely. Scedíme tekutinu, uschováme. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky. Rýži vaříme asi 15 minut.
 - 
                                3
V misce smícháme citronovou šťávu se solí, nasekanou papričkou a zbývajícím olejem. Rozšleháme. Přidáme 2 lžíce tekutiny z vaření slávek a vše rozšleháme. Přidáme vyloupané měkkýše, kostičky papriky a černé olivy, vše přelijeme polovinou připravené zálivky z oleje a citronové šťávy
 - 
                                4
Ryži scedíme al dente a zalijeme zbývající zálivkou. Promícháme se směsí vyloupaných měkkýšů a papriky. Posypeme nasekanou petrželkou a hotový salát podáváme ozdobený klínky citronu.