Mořský jazyk se slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 80 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Šalotka
  • 400 g Mořský jazyk
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 20 ks Mušle slávky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 9158 kcal
  • Sacharidy 398 g
  • Tuky 249 g
  • Sodík 29828 mg
  • Bílkoviny 1232 g
  • Uhlovodany 398 g
  • Cholesterol 2926 mg
  • Draslík 32977.4 mg
  • Vláknina 5508.5 mg
  • Vitamín A 5508.5 mg
  • Vitamín B6 5.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 837.9 mg
  • Vitamín E 56.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 425.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky uvaříme ve slané vodě, do které přidáme kousek cibule, snítku petrželky a špetku pepře. Jakmile se všechny otevřou, odstavíme je z ohně, vyndáme je z lastur a udržujeme teplé v trošce vývaru.

  • 2

    Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin a hlavu šikmo uřízneme.

  • 3

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj osolenou a opepřenou rybu, nadrobno pokrájenou šalotku, vymačkáme na rybu půlku citronu, podlijeme vínem a vývarem ze slávek, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Rybu občas potíráme vlastním výpekem.

  • 4

    Na talíř upravíme rybu, obložíme slávkami, posypeme posekanou petrželkou a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu