Mořští ráčci s fazolkami a majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 100 g Fazolky blanšírované
  • 60 g Majoránka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 521.5 mg
  • Vláknina 17955.8 mg
  • Vitamín A 17955.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Mrkev oškrábeme. Očistíme celer. Očistíme fenykl, odřízneme košťál a vrchní tvrdé listy. Takto připravenou zeleninu omyjeme, mrkev pokrájíme na kolečka, celer na fenykl na kousky. Omyjeme fazolky a pokrájíme na kousky. Omyjeme majoránku a osušíme.

  • 2

    Dáme do pánve celer a fenykl, přilijeme bílé víno, přidáme bobkový list a majoránku, vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, osolíme a 8-10 minut povaříme. Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty fazolky a mrkev. Scedíme a dáme do pánve k fenyklu a celeru 3 minuty před koncem vaření. Nakonec přilijeme 3 lžíce oleje.

  • 3

    Do pánve nalijeme zbývající olej a smažíme 2-3 minuty ocásky mořských ráčků, dokud mírně nezezlátnou. Osolíme, opepříme, přidáme k zelenině. Podáváme s fazolkami posypanými natrhanou natí fenyklu, kterou jsme uschovali.

Komentáře k receptu