Salát s krevetami a těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1116 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 253.4 mg
 - Vláknina 14582.5 mg
 - Vitamín A 14582.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme al dente. V dostatečně velké míse vyšleháme ocet a olej, ochutíme medem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Horké těstoviny slijeme a vysypeme do připravené marinády. Dobře promícháme a necháme minimálně hodinu stát, dokud těstoviny nevychladnou.
 - 
                                2
Z papriky odstraníme semínka a bílé vnitřní části, zbytek nakrájíme na malé kostičky a přidáme k těstovinám. Cibulky nakrájíme nadrobno, a to včetně zelených částí. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku, krevety a citrónovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na chladné místo a občas promícháme.
 - 
                                3
Těstoviny vtáhnou mnoho koření, musíme salát před podáváním ochutnat a chuť doladit.