Krevetové paštičky s Hermelínem
Suroviny
- 250 g Listové těsto
 - 125 g Krevety tygří - loupané
 - 125 g Zakysaná smetana
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Kerblík
 - 1 dl Vaječný bílek slepičí
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 159 mg
 - Draslík 427.2 mg
 - Vláknina 3771 mg
 - Vitamín A 3771 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si upečeme paštičky z listového těsta. Na pomoučeném válu
 - 
                                2
si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.
 - 
                                3
Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme menší kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 5-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky ve formě košíčků vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme rozšlehaným bílkem, na který položíme jeden kroužek, ten také potřeme bílkem a na něj položíme druhý kroužek těsta. Připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem. Když na jednom plechu máme upečené "pokličky", dáme upéct paštičky "košíčky" na druhém plechu, které pečeme 8-12 minut dozlatova.
 - 
                                4
Připravíme si náplň do paštiček. Malé žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme, necháme odkapat, odložíme si pár snítek na ozdobu a ostatní kerblík posekáme nadrobno.
 - 
                                5
V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, potom k ní přidáme žampiony a dusíme do doby, až se nám odpaří tekutina. Potom přilijeme bílé víno a vaříme tak dlouho, až se nám odpaří polovina tekutiny. Pak přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a pánev s ingrediencemi odstavíme. Žampiony v omáčce osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou podle chuti. Přimícháme pokrájený kerblík s uvařenými krevetami a touto náplní naplníme teplé paštičky.
 - 
                                6
Na každou naplněnou paštičku položíme "pokličku", na ni dáme plátek Hermelínu se snítkou kerblíku a servírujeme.