Těstoviny se srdcovkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 175 ml Víno bílé
  • 175 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Mušle srdcovky
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.7 mg
  • Vláknina 5555.8 mg
  • Vitamín A 5555.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Živé srdcovky nejprve přebereme. Nepoužijeme ty, které se při poklepu nezavřou, a ty, které mají lasturu poškozenou. Poté je za občasného potřesení vaříme ve velkém hrnci zhruba pět minut ve vodě s vínem. Uvařené srdcovky vybereme z hrnce, nepoužijeme ty, které se neotevřely, a zchladíme je vodou a vyloupeme. Víno s vodou, v níž se mušle vařily, přecedíme přes gázu do rendlíku a vařením zredukujeme na polovinu. Poté dáme stranou.

  • 2

    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple.

  • 3

    V hlubokém rendlíku na oleji mírně orestujeme drobně posekaný česnek, poté přidáme nakrájenou petrželku a vývar z mušlí a dále pomalu vaříme. Do rendlíku vsypeme uvařené těstoviny, srdcovky a dochutíme solí a pepřem. Směs za stálého míchání vaříme zhruba čtyři minuty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu