Tygří krevety na špízu
Suroviny
- 10 g Citronová tráva
 - 800 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Chřest bílý
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 5 g Cukr krupice
 - 150 g Chutney mangové
 - 150 g Chilli omáčka
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 ml Olej olivový
 - 20 ml Víno rýžové čínské
 - 30 ml Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1137 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 216 mg
 - Draslík 499.8 mg
 - Vláknina 5727.5 mg
 - Vitamín A 5727.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravené tygří krevety po čtyřech navlékneme na podélně rozpůlené stonky citrónové trávy. Špízy krátce a prudce opečeme na oleji a osolíme je. Bílý chřest oloupeme a přibližně spodní třetinu odlomíme, ze zeleného chřestu odlomíme pouze tvrdší konečky. Chřest uvaříme v lehce osolené vodě se špetkou cukru a s máslem, poté jej podélně rozpůlíme. Svaříme mangové chutney a chilli omáčku. Důkladně metličkou promícháme sezamový olej, arašídový olej a saké a v zálivce marinujeme uvařený vlažný chřest. Poté jej rozdělíme na talíře, na něj položíme špízy s krevetami, ozdobíme omáčkou a koriandrem.