Míchaná vejce s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Balsamico ocet
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Salát Polníček
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Martell cognac
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 651.7 mg
  • Draslík 194.5 mg
  • Vláknina 872.5 mg
  • Vitamín A 872.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vložíme do mísy a dobře smícháme s koňakem. Vejce našleháme, smícháme s petrželkou, mlékem, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, na které vlijeme vejce a krevety. Smažíme při mírné teplotě nebo ve vodní lázni. Směs musí zůstat vláčná, nesmí být vysušená.

  • 3

    Olej našleháme s octem a smícháme se salátem. Upravíme na talíře a doplníme míchanými vejci.

Komentáře k receptu