Bramborový krém s krevetou a feferonkou
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 30 g Zázvor celý
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 800 ml Vývar slepičí
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 723 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 608.5 mg
 - Vláknina 7666.3 mg
 - Vitamín A 7666.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 3 lžících oleje osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, očištěnou feferonku a trochu kurkumy. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory a znovu krátce osmahneme. Přilijeme vývar, 100 ml vody, povaříme asi 20 minut.
 - 
                                2
Očištěné a omyté krevety opékáme asi 3 minuty na lžíci oleje, potom je osolíme.
 - 
                                3
Feferonku vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Nakonec do polévky vložíme krevety a každou porci ozdobíme lístky koriandru.