Kalamáry na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 800 g Kalamáry
  • 150 g Pórek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 40 g Mrkev kořen
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 503 mg
  • Draslík 621.4 mg
  • Vláknina 3144.5 mg
  • Vitamín A 3144.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kalamáry nakrájíme na kousky. Oloupaný pórek a mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.

  • 2

    Zeleninu krátce osmahneme na másle, přidáme kalamáry, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 30 minut.

  • 3

    Poté přidáme smetanu a vaříme dalších 10-15 minut.

Komentáře k receptu