Marinované mušle na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 8 ks Mušle svatojakubské
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 249.5 mg
  • Vláknina 3069.5 mg
  • Vitamín A 3069.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mušlí vyjmeme maso, které omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričku zbavíme semínek, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Z poloviny limetky vylisujeme šťávu.

  • 2

    V misce smícháme olivový olej s česnekem a chilli papričkou, přidáme šťávu z limetky, opepříme a osolíme. Do marinády vložíme maso z mušlí a necháme 30 minut odležet.

  • 3

    Maso grilujeme 3-5 minut na rozehřátém grilu. Hotové podáváme ozdobené plátky z druhé poloviny limetky.

Komentáře k receptu