Tygří krevety s černou fazolí a houbami
Suroviny
- 750 g Krevety tygří - loupané
 - 300 g Fazolové lusky zelené
 - 300 g Houby Shitake sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Habanero
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 ks Sardellen filets
 - 1.25 dl Vývar z humrů
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 4 polévková lžíce Fazole černé
 - 7 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 3 polévková lžíce Kokosový krém
 - 2 polévková lžíce Kari pasta červená
 - 0.6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1467 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 175.5 mg
 - Draslík 1441 mg
 - Vláknina 22791.2 mg
 - Vitamín A 22791.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.
 - 
                                2
Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                3
V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                4
Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.
 - 
                                5