Omeleta s krevetami a bramborovými plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1588 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 2498 mg
 - Bílkoviny 133 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 1363.9 mg
 - Draslík 1995.6 mg
 - Vláknina 20790 mg
 - Vitamín A 20790 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky, osušíme v utěrce a osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Krevety vhodíme do vroucí vody, povaříme 3 minuty, zcedíme, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi na trošce oleje orestujeme uzené, přidáme krevety a brambory, zalijeme rozšlehanými vejci s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Osmažíme po obou stranách dozlatova, podáváme např. se zeleninovým salátem.