Slávková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 856 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 193.6 mg
 - Draslík 880.1 mg
 - Vláknina 2587.3 mg
 - Vitamín A 2587.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky očistíme, omyjeme, necháme 5 minut vařit s pokrájenou mrkví, bobkovým listem, pokrájenou petrželí a 200 ml vody.
 - 
                                2
Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Vývar protlačíme přes husté síto.
 - 
                                4
Cibuli pokrájíme a orestujeme na 30 g rozpáleného másla. Necháme zesklovatět, poté podlijeme vývarem ze slávek.
 - 
                                5
Přilijeme vodu (množství výsledné polévky má odpovídat 4 porcím). Přidáme zbytek másla a opepříme.
 - 
                                6
Necháme 20 minut vařit.
 - 
                                7
Slávky vyjmeme z lastur a vaříme ještě 10 minut.
 - 
                                8
Do odstavené polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se zakysanou smetanou. Necháme chvíli prohřát a ihned podáváme.