Avokádo s krevetami ve vermutu
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
 - 110 ml Vermut bílý
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Avokádo
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 531.2 mg
 - Vláknina 14636.5 mg
 - Vitamín A 14636.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevetky v misce přelijeme vermutem a necháme asi 45 minut máčet. Avokáda vypeckujeme. Vejce uvaříme natvrdo, citron opláchneme a nakrájíme na tenké měsíčky. V jiné misce smícháme jogurt s majonézou, přimícháme okapané krevetky, zakapeme worcesterem a citronovou šťávou a osolíme.
 - 
                                2
Krevetovou směsí plníme půlky avokáda a zdobíme měsíčkem vajíčka a citronu.