Hřebenatky se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 55.9 mg
 - Draslík 333.1 mg
 - Vláknina 2811.3 mg
 - Vitamín A 2811.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omáčka Mornay: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, pražíme cca 5 minut. Přimícháme vodu z hřebenatek a vaříme do zhoustnutí, potom ještě cca 20 minut pomalu provařujeme. Přimícháme smetanu, polovinu strouhaného sýra, osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Hřebenatky: Očistíme je, lastury ponecháme. Každou rozkrojíme na 3 kousky.
 - 
                                3
Do hrnce dáme vodu, polosuché bílé víno, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu, přidáme pokrájené hřebenatky, vaříme cca 1 minutu do změknutí.
 - 
                                4
Vyjmeme je cedníkem, vodu použijeme na omáčku Mornay.
 - 
                                5
Do hotové omáčky Mornay vmícháme uvařené hřebenatky, rozdělíme je do lastur, posypeme zbylým sýrem.
 - 
                                6
Cca 5 minut grilujeme, až sýr zezlátne.
 - 
                                7
Zdobíme kousky citronu a čerstvým bobkovým listem.