Pečené hřebenatky s wontonovými plackami
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Thajská směs
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Šalotka
 - 16 ks Hřebenatka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 plátek Těsto Wonton
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 53 mg
 - Draslík 1102.9 mg
 - Vláknina 10471.8 mg
 - Vitamín A 10471.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu. Zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno a všechny uvedené přísady nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme hřebenatky rozkrojené napůl, protřepeme a necháme cca 30min marinovat.
 - 
                                2
Wontonové placky osmažíme postupně v rozpáleném oleji dokřupava. Necháme osušit na papírové utěrce a uchováme teplé.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje. Přidáme hřebenatky i s marinádou a při vysoké teplotě vaříme 1min, dokud nezezlátnou. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do pánve přilijeme zbytek oleje, rozpálíme a za stálého míchání v něm povaříme doměkka na tenké plátky nakrájenou mrkev a pórek. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme šťávu z jednoho citronu a půlky pomeranče. Do pánve vrátíme hřebenatky, promícháme se zeleninou a prohřejeme. Poté vše přemístíme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a koriandr. Směs rozdělíme na 4 části, každou vložíme mezi dvě wontonové placky a podáváme.