Slávky na špagetách s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 400 g Mušle slávky
  • 850 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Špagety
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 389.4 mg
  • Vláknina 7690 mg
  • Vitamín A 7690 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme.

  • 2

    Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.

  • 3

    Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme.

  • 4

    Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme.

  • 5

    Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu.

Komentáře k receptu