Garnáti sladkokyselí
Suroviny
- 250 g Garnát obecný
 - 1 kávová lžička Vaječný bílek slepičí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Paprika zelená
 - 0.6 dl Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 765 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 128.8 mg
 - Draslík 145.2 mg
 - Vláknina 1729 mg
 - Vitamín A 1729 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme garnáty, solamyl, sůl a bílek. Rozpálíme v předehřátém woku olej a garnáty krátce osmahneme - 40 vteřin. Vyjmeme je a necháme okapat. Vylijeme olej a vytřeme wok ubrouskem.
 - 
                                2
Dáme rozehřát lžíci olivového oleje, přidáme pokrájenou papriku, mrkev, cukr, ocet, víno, rajčatovou a chilli omáčku a vše smažíme 1 minutu, přidáme sůl, pepř, vodu a přivedeme k varu. Přidáme garnáty a promícháme. Solamylem zahustíme omáčku.
 - 
                                3
Pokapeme sezamovým olejem a podáváme horké.