Ragú z filé a ústřic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 16 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Uzená vepřová krkovička
  • 80 g Okurka salátová
  • 80 g Ústřice
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 292.9 mg
  • Vláknina 5221.3 mg
  • Vitamín A 5221.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule nakrájíme nahrubo, rajčata na čtvrtky, uzenou krkovici na nudličky, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme, nové koření a hřebíček umeleme, citronovou kůru nastrouháme, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky, naložené ústřice slijeme a necháme okapat.

  • 2

    V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle opečeme kousky ryby ze všech stran dozlatova. Rybu přeložíme na mísu a udržujeme na teple.

  • 3

    Do výpeku vlijeme vývar a vaříme na mírném plameni zhruba 10 minut. Poté vmícháme všechny suroviny s výjimkou okurky, ústřic a rýže. Směs dál vaříme 20 minut. Na závěr vložíme odloženou rybu, ústřice, okurku, rýži a zhruba 7 minut zahříváme, ale nevaříme.

  • 4

    Směs zakapeme citronovou šťávou a hned podáváme.

Komentáře k receptu