Slávky na víně s česnekovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 561 mg
  • Vláknina 188.5 mg
  • Vitamín A 188.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přilijeme víno a přidáme prolisovaný česnek. Zakryjeme a zprudka vaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme poloviny bez masa.

  • 2

    Změklé máslo rozmícháme s nadrobno nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, koňakem a ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs rozdělíme na lastury a grilujeme, dokud nezačnou mušle "prskat". Rozdělíme na misky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu