Humří maso na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 904 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 667.8 mg
 - Draslík 677 mg
 - Vláknina 1153.5 mg
 - Vitamín A 1153.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej, prolisovaný česnek a šafrán a krátce zahříváme, aby se ingredience spojily. Větší kusy masa vyloupané z humra potřeme bohatě tímto ochuceným máslem a grilujeme 5 minut z každé strany.
 - 
                                2
Ze žloutků, česneku, soli, pepře a hořčice umixujeme pastu, do které za chodu mixéru přidáváme olej, až vznikne krém. Přimícháme nasekanou pažitku a omáčku v misce přiložíme ke každé porci humra.