Tagliatelle ze sépií s mandlemi a melounem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 3799 mg
 - Bílkoviny 168 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 1120 mg
 - Draslík 4076 mg
 - Vláknina 4850.8 mg
 - Vitamín A 4850.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 969.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve očistíme sépie, chapadla nakrájíme nadrobno, těla na tenké proužky a vše důkladně propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu 2litry vody s plátkem citronu a svazkem pažitky a majoránky. Po cca 5minutách odstavíme a nasypeme sépie. Po minutě slijeme, sépie přemístíme do mísy a ochutíme solí, pepřem a olejem.
 - 
                                3
Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší čtverečky. Přidáme k vychladlým sépiím, posypeme mandlovými lupínky, najemno nasekanou petrželkou a dle chuti přidáme sůl a pepř.
 - 
                                4
Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme cca 10min rozležet v chladu a podáváme.