Kalamáry s rajčaty a špenátem
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 140 g Passata (drcená rajčata)
 - 800 ml Vývar zeleninový
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.8 l Voda pitná
 - 1 kg Špenát listový čerstvý
 - 1.5 kg Kalamáry
 - 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1.5 polévková lžíce Pyré rajčatové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1222 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 701.9 mg
 - Draslík 2125.5 mg
 - Vláknina 13404.2 mg
 - Vitamín A 13404.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.4 mg
 - Vitamín E 10.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Špenát opláchneme a 3 minuty blanšírujeme.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, chvíli smažíme, vmícháme kalamáry a podusíme. Před koncem varu přidáme rajčata, pyré, sůl, pepř, kopr, zalijeme vývarem a dusíme na mírném plameni 15 minut.