Rigatoni s rajčaty s kalamáry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Kalamáry
  • 300 g Těstoviny Rigatoni
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 116.5 mg
  • Draslík 211.7 mg
  • Vláknina 5905 mg
  • Vitamín A 5905 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v hodně osolené vodě a po 4-5 minutách je ještě nedovařené scedíme; propláchneme studenou vodou; nalijeme na ně trochu oleje a odložíme.

  • 2

    Spaříme rajčata, rozčtvrtíme, odstraníme z nich semínka a pak nakrájíme na kostičky. Ochutíme je solí, pepřem a olejem a posypeme nasekanou petrželí.

  • 3

    Kalamáry omyjeme a očistíme; vaříme je v páře 2 minuty a přidáme ke studeným těstovinám ochuceným troškou utřeného nebo na drobné plátky nakrájeného česneku. Dohromady smícháme a podáváme.

Komentáře k receptu