Humr Rémoulade
Suroviny
- 200 g Majonéza
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Okurky
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Estragon
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Kerblík
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 33 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 484 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 181.7 mg
 - Draslík 363.2 mg
 - Vláknina 2353.5 mg
 - Vitamín A 2353.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 6.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednu okurku na podélné plátky, červenou papriku na proužky, kapary a petrželovou nať nasekáme.
 - 
                                2
Mezitím připravíme remuládovou omáčku: na jemno nasekáme 2 okurky, kerblík, estragon, vše smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou.
 - 
                                3
Maso z uvařeného humra pokrájíme na kousky a smícháme s remuládou.
 - 
                                4
Směs navrstvíme do skořápky, ozdobíme plátky vajec, řezy okurky, a proužky papriky. Navrch nasypeme sekané kapary a petrželovou nať.