Scampi na víně s brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1595 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 245 mg
 - Draslík 269.7 mg
 - Vláknina 2472.5 mg
 - Vitamín A 2472.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ocásky ze scampi necháme částečně rozmrazit, vložíme do pánve na rozehřátý olej, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme. Poté přilijeme brandy a bílé víno, osolíme, opepříme, podusíme, až se víno vyvaří o polovinu, přidáme scezená rajčata, dusíme asi 10 minut.
 - 
                                2
Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.