Masové kuličky s mořskými plody
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mušle slávky
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 300 g Klobása Chorizo
 - 300 g Mořské plody mix
 - 300 g Rajčata Cherry
 - 50 ml Olej olivový
 - 100 ml Víno bílé
 - 3 ks Šalotka
 - 1 ks žloutek
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 131 mg
 - Draslík 726.9 mg
 - Vláknina 542 mg
 - Vitamín A 542 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji.
 - 
                                2
Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu smažíme.
 - 
                                3
Zalijeme sherry a poté přidáme mořské plody. Necháme vychladit.
 - 
                                4
Do mletého masa přidáme žloutek a okořením oblíbeným kořením. Z masa vytvarujeme 18 malých kuliček, které osmažíme na oleji.
 - 
                                5
Do oleje, ve kterém se smažili masové kuličky dáme chorizo nakrájené na plátky a česnek, taktéž nakrájený na plátky. Zalijeme bílým vínem a přivedeme k varu.
 - 
                                6
Cherry rajčátka prsty rozmáčkneme a přidáme je k chorizu.
 - 
                                7
Poté přidáme i masové kuličky a mušle. Povaříme 5 minut dokud se mušle neotevřou. Poté přidáme i šalotkovou směs a prohřejeme.
 - 
                                8
Podáváme s čerstvým pečivem posypané petrželkou.