Masové kuličky s mořskými plody

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mušle slávky
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 300 g Klobása Chorizo
  • 300 g Mořské plody mix
  • 300 g Rajčata Cherry
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks žloutek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 881 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 726.9 mg
  • Vláknina 542 mg
  • Vitamín A 542 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji.

  • 2

    Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu smažíme.

  • 3

    Zalijeme sherry a poté přidáme mořské plody. Necháme vychladit.

  • 4

    Do mletého masa přidáme žloutek a okořením oblíbeným kořením. Z masa vytvarujeme 18 malých kuliček, které osmažíme na oleji.

  • 5

    Do oleje, ve kterém se smažili masové kuličky dáme chorizo nakrájené na plátky a česnek, taktéž nakrájený na plátky. Zalijeme bílým vínem a přivedeme k varu.

  • 6

    Cherry rajčátka prsty rozmáčkneme a přidáme je k chorizu.

  • 7

    Poté přidáme i masové kuličky a mušle. Povaříme 5 minut dokud se mušle neotevřou. Poté přidáme i šalotkovou směs a prohřejeme.

  • 8

    Podáváme s čerstvým pečivem posypané petrželkou.

Komentáře k receptu