Flambované krevety se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Martell cognac
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 253.3 mg
  • Draslík 16.3 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.

  • 2

    Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.

  • 3

    Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.

  • 4

    Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu