Slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1453 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 1935.6 mg
 - Vláknina 11374 mg
 - Vitamín A 11374 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 151.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
 - 
                                2
Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu.
 - 
                                3
Jako přílohu můžeme podávat bagetu.