Krevety se zázvorem
Suroviny
- 600 g Krevety tygří - loupané
 - 500 g Nudle rýžové
 - 100 g Sójové výhonky
 - 20 g Zázvor celý
 - 500 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Krevetová pasta
 - 2 ks Cibule
 - 5 ks Chilli paprička sušená
 - 1 hrst Oříšky Kemiri
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová tráva
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1047 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 142 g
 - Cholesterol 157.5 mg
 - Draslík 1241 mg
 - Vláknina 28021.1 mg
 - Vitamín A 28021.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené chilli papričky necháme namáčet cca 15min v horké vodě, poté je vyjmeme, necháme okapat a společně s nasekanou cibulí, nastrouhaným zázvorem, nasekanou citronovou trávou, oříšky, krevetovou pastou, mletým šafránem a 2 lžícemi oleje rozmixujeme.
 - 
                                2
Z krevet odstraníme střívko a omyjeme je. Hlavy a schránky orestujeme na lžíci oleje do sytě červena. Přilijeme 750ml vody a bez pokličky vaříme cca 30min. Poté vývar přecedíme přes síto.
 - 
                                3
Rozmixovanou pastu orestujeme cca 6min ve woku na zbylém oleji. Přilijeme vývar a kokosové mléko a zvolna 5min provaříme. Přidáme vyloupané krevety a vaříme až zčervenají. Vmícháme okapané sójové výhonky a prohřejeme je.
 - 
                                4
Nudle necháme předem namáčet 30min v horké vodě, okapané přidáme do woku. Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme mátou a podáváme.