Jakubky s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Šalotka
  • 16 ks Mušle svatojakubské
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Chilli paprička
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 0.27 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 1129.3 mg
  • Vláknina 6673 mg
  • Vitamín A 6673 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme najemno a společně s nasekaným zázvorem krátce cca 2-3min orestujeme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Směs rozdělíme do misek lastur mušlí a dusíme 6-8min.

  • 3

    Mezitím smícháme najemno nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku, přivedeme k varu a vaříme dokud se cukr nerozpustí.

  • 4

    Mušle podáváme v miskách lastur pokapané omáčkou, dozdobené nasekaným koriandrem a kůrou nastrouhanou z citronu.

Komentáře k receptu