Krevety zapékané s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Sýr balkánský
  • 5 g Sůl
  • 100 g Petržel - nať
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 219.5 mg
  • Draslík 318.3 mg
  • Vláknina 3274.6 mg
  • Vitamín A 3274.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné krevety povaříme chvíli v menším množství vody. Scedíme a vývar ponecháme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, vodu z krevet, oregano, sůl, pepř a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Vezmeme pečicí sáčky, do každého vložíme porci krevet, zalijeme omáčkou a posypeme nadroleným balkánským sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu