Clam Chowder polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 400 ml Vývar rybí
  • 0.25 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Brambory
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 1384.5 mg
  • Vláknina 3781.3 mg
  • Vitamín A 3781.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 640.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle důkladně omyjeme, otevřené nepoužijeme. Citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do vývaru, zahřejeme, přidáme mušle a zakryté povaříme cca 50 min. Poté slijeme, vývar přefiltrujeme a vrátíme do hrnce. Z otevřených mušlí vyjmeme maso.

  • 2

    Šalotky oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme polovinu másla a orestujeme na něm šalotku s tymiánem. Zalijeme vývarem, mlékem a přidáme brambory. Pod pokličkou vaříme cca 15 min.

  • 4

    Zbytek másla spojíme s moukou a postupně vmícháme do polévky. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem a vložíme maso.

  • 5

    Rozdělíme do misek, posypeme sekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu