Koláč mořský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Tuk
  • 500 g Treska aljašská
  • 225 g Losos - filety
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 4.25 dl Mléko nízkotučné
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 105.5 mg
  • Draslík 1735.1 mg
  • Vláknina 12862.2 mg
  • Vitamín A 12862.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve dáme ryby s bobkovým listem, solí, pepřem a 3dl mléka. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.

  • 2

    Pokrájíme oloupané brambory a uvaříme je ve slané vodě.

  • 3

    Ryby necháme okapat a uschováme 3dl tekutiny, v níž se vařily. Ryby rozebereme na vrstvičky, vyhodíme kosti a maso dáme do zapékací mísy, přidáme krevety.

  • 4

    Rozpustíme v hrnci polovinu rostlinného tuku, přidáme mouku a minutu smažíme. Přiléváme postupně uschovaný vývar a víno, přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kapary a kopr a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybí maso a rozmícháme.

  • 5

    Brambory scedíme a rozmačkáme je. Smícháme se zbylým rostlinným tukem, solí, pepřem a mlékem, aby byla hladká kaše.

  • 6

    Kaši dáme do sáčku s velkou hvězdičkovou trubičkou, nastříkáme na ryby a v předehřáté troubě pokrm zapékáme 25 minut.

  • 7

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu