Kari krevetové s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Kokosová moučka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Jablko granátové
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 157.6 mg
  • Draslík 731 mg
  • Vláknina 17332.1 mg
  • Vitamín A 17332.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi máslo a olej. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme. Vmícháme kmín, kurkumu, papriku, mleté chilli a smažíme 2 minuty. Přidáme kokosovou moučku, rajčatový protlak, pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.

  • 2

    Pánev necháme vychladnout, vmícháme do ní krevety, nakrájenou okurku na kostky a jogurt. Je-li třeba osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dáme vychladit.

  • 3

    Do misky dáme nasekanou mátu, hrozinky, sůl, bílý jogurt. Granátové jablko rozkrojíme na poloviny, vyndáme semínka, vyhodíme bílou blánu a semínka vmícháme do ovocné směsi.

  • 4

    Hotové kari dáme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu