Opékaní humři se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Scampi
  • 3 špetka Sůl
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Sýr Čedar
  • 3 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 52.8 mg
  • Vláknina 209.3 mg
  • Vitamín A 209.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.

  • 2

    Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.

  • 3

    Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.

  • 4

    V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.

  • 5

    Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.

  • 6

    Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu