Mořské plody v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 100 g Rajčata
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 500 g Mořské plody mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 362.7 mg
  • Vláknina 20979.1 mg
  • Vitamín A 20979.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu.

  • 4

    Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme.

Komentáře k receptu