Hřebenatky s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Hlíva ústřičná
  • 225 g Hřebenatka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Brandy peach
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 59.9 mg
  • Draslík 478 mg
  • Vláknina 2242 mg
  • Vitamín A 2242 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé.

  • 2

    Přidáme do pánve olivový lej a prohřejeme. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené houby a jarní cibulky a za občasného míchání smažíme 2 minuty. Vrátíme zpět hřebenatky, přidáme smetanu a brandy a promícháme. Osolíme, opepříme a prohřejeme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu