Humr v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1703 mg
- Bílkoviny 102 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 510 mg
- Draslík 1407.8 mg
- Vláknina 636.8 mg
- Vitamín A 636.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vodu přivedeme k varu a humry v ní necháme 20 minut zvolna vařit, poté je vyjmeme a necháme vystydnout. Sýr nastrouháme, petržel omyjeme a nasekáme najemno. 
- 
                                2Máslo rozpálíme, přidáme mouku a mléko. Omáčku zahustíme strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme, dochutíme tabascem a sojovou omáčkou. Vařeného humra podélně rozpůlíme, vyjmeme tmavé střívko. Řezné plochy polijeme omáčkou a maso necháme krátce zapéct pod rozpáleným grilem v troubě. Ihned servírujeme posypané petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        