Omáčka z humra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 400 ml Vývar rybí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Humr
  • 1 špetka Sůl
  • 2 cl Martell cognac
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1052 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 2637 mg
  • Bílkoviny 148 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 742.5 mg
  • Draslík 2817.4 mg
  • Vláknina 7607.5 mg
  • Vitamín A 7607.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 11.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krunýře z humrů nasekáme nahrubo. Mrkev a celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej a vložíme na něj pokrájenou zeleninu. Dusíme ji chvíli na oleji. Přidáme naporcované krunýře z humra a dál dusíme. Přidáme petrželovou nať, tymián a osolíme.

  • 3

    Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Vlijeme rybí vývar a koňak a opět promícháme. Necháme přejít varem a potom ztlumíme teplotu.

  • 4

    Částečně přikryjeme kastrol poklicí a omáčku vaříme 20 minut.

  • 5

    Potom omáčku přecedíme přes síto a humrové krunýře do ní vymačkáme. Vaříme, dokud se jedna třetina tekutiny neodpaří. Nakonec postupně zašleháváme máslo.

Komentáře k receptu