Taštičky plněné krabím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Rajčata
  • 350 g Krab
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 239.2 mg
  • Draslík 882.1 mg
  • Vláknina 9103.1 mg
  • Vitamín A 9103.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Šest cibulek rozdělíme na zelenou a bílou část. Zelenou část nakrájíme na tenká kolečka, smícháme s vařeným krabím masem, zázvorem nakrájeným na drobné kostičky a chilli omáčkou. Směs pod fólií dáme do chladničky.

  • 3

    Rajčata zbavíme slupky a semen, nakrájíme a rozmixujeme. Česnek posekáme na drobné kousky, bílé části cibulek nakrájíme na plátky.

  • 4

    V hrnci zhruba deset minut vaříme rajčatové pyré s česnekem, cibulkou a octem. Poté směs odložíme.

  • 5

    Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami krabí náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem. Na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme pod utěrkou asi hodinu odpočinout.

  • 6

    Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat a vsypeme do vyhřáté mísy. Do omáčky vmícháme smetanu a podle chuti osolíme. Poté omáčkou přelijeme ravioli, ozdobíme jednou pokrájenou cibulkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu