Pomelový salát s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Krabí maso mražené
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 10 ks Máta
  • 1 ks Pomelo
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 30.2 mg
  • Draslík 1327.5 mg
  • Vláknina 1476.5 mg
  • Vitamín A 1476.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dresink rozmícháme v misce rybí omáčku s limetkovou šťávou a cukrem. Zakryjeme fólií a odložíme na později.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme na tenké plátky pokrájenou šalotku a česnek. Směs vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Pomelo oloupeme, rozdělíme na jednotlivé dílky a rozkrojíme na menší kousky.

  • 3

    Ořechy rozdrtíme nahrubo v hmoždíři a vsypeme do salátové mísy. Přidáme kousky pomela, vařené oloupané krevety, vařené krabí maso, lístky máty a směs šalotky a česneku. Přelijeme dresinkem a zlehka promícháme. Salát posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, tenkými plátky chilli papriček a nasekanou koriandrovou natí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu