Thajské krabí maso s tofu a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 115 g Krabí maso mražené
  • 130 g Klasy kukuřičné mražené
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 148.5 mg
  • Vláknina 9758 mg
  • Vitamín A 9758 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu pokrájíme na kostičky o velikosti cca 1cm. Ve woku rozpálíme olej a tofu na něm za stálého míchání dozlatova osmahneme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme stranou.

  • 2

    V oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájený česnek. Přidáme krabí maso, na poloviny rozkrojené kukuřičné klasy, nasekanou jarní cibulku a najemno nakrájené chilli papričky bez semínek. Vmícháme sójovou a rybí omáčku, cukr a připravené tofu. Krátce osmahneme do zhnědnutí. Mezitím stále mícháme.

  • 3

    Nakonec zakápneme šťávou vymačkanou z limetky, směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou natí koriandru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu