Vařené mořské plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Mušle slávky
  • 500 g Klobása vepřová
  • 150 ml Bourbon Vanille
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 6 ks Kukuřice cukrová
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Krab
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Chilli papričky - vločky
  • 3 polévková lžíce Koriandrová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1082 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 2062.1 mg
  • Vláknina 23069 mg
  • Vitamín A 23069 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony přepůlíme.

  • 2

    Brambory oloupeme a přepůlíme, popřípadě rozčtvrtíme, pokud jsou příliš velké.

  • 3

    Připravíme si sáček s kořením – do malého plátýnka zabalíme veškeré koření a svážeme ho nití.

  • 4

    Vodu přivedeme k varu. Přidáme sáček s kořením, citrony, česnek (oloupaný, vcelku), bourbon, sůl, papriku a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut.

  • 5

    Přidáme brambory a kukuřici a vaříme 5 minut.

  • 6

    Přidáme klobásu, krevety, mušle a kraby a přivedeme k varu. Až se mušle otevřou, vaříme ještě 10 minut.

  • 7

    Vytáhneme koření, zeleninu a mořské plody.

  • 8

    Mořské plody podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu