Kung pao s krevetami a kešu oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Ořechy Kešu
  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 160 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.25 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 138.3 mg
  • Vláknina 1891.2 mg
  • Vitamín A 1891.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor a česnek nasekáme, smícháme s 2 lžícemi škrobu, jedlou sodou, solí, pepřem a cukrem.

  • 2

    Syrové krevety oloupeme a odstraníme červenou žílu probíhající po vnější straně. Vložíme do suchých přísad a necháme 20 minut stát.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme krevety a smažíme za stálého míchání asi 20 vteřin, dokud nezmění barvu. Přendáme na talíř.

  • 4

    Do oleje ve woku přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 1 minutu, přidáme nakrájenou cuketu, papriku a ještě asi 1 minutu restujeme.

  • 5

    Smícháme všechny suroviny z výpisu na omáčku a přidáme do pánve, za stálého míchání necháme mírně zhoustnout. Přidáme krevety, kešu oříšky a prohřejeme.

Komentáře k receptu